Home / Sofia abada

Sofia abada

Kumanti

 

De kumanti winti is van oorsprong een winti van het element lucht, en is net als de Ampuku winti een Afrikaanse winti. De kumanti winti is een zeer moedige winti en een goede genezer. Degene die leeft volgens een bepaald patroon welke goed en bevorderlijk is voor zijn of haar kumanti winti, kan hier heel veel nut van ondervinden. Dit geldt trouwens voor iedere winti.

De kumanti winti heeft zeven broers.  Hij maakt ook gebruik van de kennis en kracht van de andere broers als dat nodig is, en dit maakt hem tot een machtige winti. Alle kumanti’s kunnen vliegen. Echter alleen de oudste broer, ‘Tata Opété Jaw’ maakt nog  gebruik van zijn vliegkunst en staat erom bekend. Dit doet hij omdat hij van alle andere winti het dichtst bij ANANA (God) staat. Sommige mensen menen dat Tata Opété Jaw de stand van zaken voor ANANA (God) waarneemt. Hij brengt als het ware verslag uit, en houdt de andere winti’s op aarde op de hoogte.

 

Een kumanti  winti is kundig, bekwaam en intelligent. Een kumanti staat ook voor uitzonderlijke kracht en moedigheid. Als hij aanwezig is zal hij bijna altijd zijn kundigheid openbaren. De kumanti winti komt voor in alle rangen waarin winti’s zijn verdeeld.

Er bestaan dus verschillende soorten kumanti winti:

1 Sofiabada ( vodu kumanti Tapkumanti )

2 Opete Jaw ( Tapkumanti Koningsgier )

3 Opete Kwasi ( Tapkumanti zwartegier  )

4 Amafu   ( Tapkumanti )

5 Djebri  Kumanti

6 Busingki Watra Kumanti

7 Ajaini  Busibubu. Tigrikumanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *