Odo taki

Odo taki

Ampuku taki, den taki, ede hati deng, deng taki na mi. Bere hati deng, deng taki na mi. Anoe hati deng, deng taki na mi. Voe­toe hati deng, deng taki na mi. Ma son teng na mi, ma son­teng a no mi.

Wed­den­schap

De Yawku­manti en ampuku gin­gen een wed­den­schap aan wie het hoogst kon vliegen. Busingki ( watra kumanti ) die gaf de start­sein. En daar gin­gen ze. Yaw komantie en ampuku. Halver­wege de strijd zag Tata­yaw de ampuku niet meer. Toen ging tata­yaw boven de wolken en begon te lachen want hij zag de ampuku niet meer. De yaw schree­uwde heel luid waar ben je ampuku? Hier kan je niet komen. Toen antwo­orde de ampuku tegen de tata­Yaw; je kan mij niet zien, want ik zit pal op je wenkbrauwen. Zo slim is de ampuku die kan heel groot kan zijn en heel klein kan worden.

Hier­bij hopen wij u een idee te hebben gegeven over de han­derl­wi­jze en gebruiken over ampuku gadu. Wij zullen u nu ken­nis laten maken met enkele kruiden die men gebruikt voor de ampuku gadu.De lijst is nog niet volledig, het is ter informatie zodat men weet dat bij verschillende kruidenbaden specifieke en algemene kruiden gebruikt worden om het gewenste resultaat van een bad te verkrijgen [versterken]. Zo kunnnen mensen die ingewijd zijn iets van meenemen of eventueel bijvoegen. Het is beter om iemand die ingewijd is te raadplegen voor het zamenstellen van zo’n speciefieke bad.

About Arthur Lord

Mijn naam is Arthur Lord, geboren op Berg en Dal

2 comments

  1. mag ik aan u een algemeene vraag stellen,wordt het geen tijd dat onze kinderen die pas geboren,zijn worden gedoop volgens de winti principe,en dat dit een universele karakte krijg,zo dat onze kinderen al heel vroeg een richtlijn hebben in begin van hun leven en latere,leven
    bijvoorbaat dank:
    een bewonderaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.